31 Ağustos 2013 Cumartesi

Sınavsız İkinci Üniversite

Tüm Üniversite Öğrencilerine ve Mezunlarına Sınavsız İkinci Üniversite Olanağı

Herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar ile iki veya dört yıllık örgün yükseköğretim bölümlerinde kayıtlı öğrenciler, Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin bölüm ve programlarının herhangi birine okudukları veya mezun oldukları programlardan/bölümlerden farklı olmak kaydıyla İkinci Üniversite kapsamında başvuru yapabilirler.
Örgün öğretim ile birlikte açıköğretim programına kaydolacak erkek öğrencilerin askerlik işlemleri, örgün öğretimdeki statülerine göre yapılır. Bu durumdaki öğrencilerin açıköğretim programlarına kaydolmaları, askerlik işlemleri ile ilgili herhangi bir hak sağlamaz. Açıköğretim programlarına kayıt yaptırdıktan sonra örgün öğretimden kaydını sildiren öğrenciler bu durumlarını belgelendirmek koşuluyla askerlik işlemleri dâhil tüm öğrencilik hizmetinden yararlanırlar.
Yukarıdaki koşullarda açıköğretim programlarına kaydolan örgün öğretim öğrencileri veya mezunları, örgün öğretimden açıköğretime veya açıköğretim den örgün öğretime ders transferi veya kredi saydırma işlemi yaptıramaz.
Örgün öğretimin herhangi bir programına yerleştirilmiş olan adaylar, yukarıdaki koşullara uymak suretiyle, aynı öğretim yılında kendi alanları dışındaki bir açıköğretim programına kayıt yaptırabilirler.
ÖSYM’nin Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki üniversitelerde okuyan öğrenciler de yukarıdaki olanaklardan aynen yararlanırlar.
Üniversitelerin yaptığı yabancı uyruklu öğrenci seçme sınavı ile Türkiye’deki üniversitelere yerleştirilen yabancı uyruklu öğrenciler de başvuruda bulunabilirler.
Uyruğundan biri T.C. olup yurt dışı yükseköğretim kurumlarını bitirerek Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından denklik belgesi alanlar da başvurabilirler.
Yurt dışında bir yükseköğretim kurumunda hâlen kayıtlı olan öğrenciler ikinci üniversite kapsamında kayıt yaptıramazlar.
Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerden mezun olanlar yukarıdaki koşullarda İkinci Üniversite için başvurup kayıt yaptırabilirler.
Herhangi bir yükseköğretim programından mezun olamayan (kaydı silinen), herhangi bir örgün yükseköğretim programında kaydı bulunmayan ve halen açıköğretim programlarında okumakta olanlar yukarıdaki olanaklardan yararlanamazlar.
Bir yükseköğretim programından mezun olan veya halen bir örgün yükseköğretim programında okuyanlardan açıköğretimin bir programına kayıt yaptıranlar, askerlik işlemleri hariç açıköğretimdeki tüm öğrencilik hizmetlerinden yararlanırlar.
Yukarıdaki koşullara uyan lisans veya ön lisans mezunu veya kayıtlı öğrenciler İkinci Üniversite kayıt türünden yararlanabilirler. Adayların kayıtları “İnternet Başvuru” ve “AÖF Bürolarından Kayıt” olmak üzere iki aşamalı yapılmaktadır.

İkinci Üniversite kapsamında Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin birinci sınıfına kayıt yaptırılabilecek önlisans programları/lisans bölümleri
AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ   (ÖNLİSANS)    
  1. ADALET
  2. BANKACILIK VE SİGORTACILIK      
  3. BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI*               
  4. ÇAĞRI MERKEZİ HİZMETLERİ         
  5. DIŞ TİCARET         
  6. ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİM, İLETİM VE DAĞITIMI*                 
  7. EMLAK VE EMLAK YÖNETİMİ          
  8. EV İDARESİ           
  9. FOTOĞRAFÇILIK VE KAMERAMANLIK         
  10. HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM      
  11. İLAHİYAT               
  12. İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ     
  13. İŞLETME YÖNETİMİ            
  14. KÜLTÜREL MİRAS VE TURİZM        
  15. LABORANT VE VETERİNER SAĞLIK*              
  16. LOJİSTİK                
  17. MARKA İLETİŞİMİ               
  18. MEDYA VE İLETİŞİM           
  19. MENKUL KIYMETLER VE SERMAYE PİYASASI              
  20. MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI      
  21. ÖZEL GÜVENLİK VE KORUMA*** 
  22. PERAKENDE SATIŞ VE MAĞAZA YÖNETİMİ                  
  23. RADYO VE TELEVİZYON PROGRAMCILIĞI  
  24. SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ            
  25. SOSYAL BİLİMLER               
  26. SOSYAL HİZMETLER*        
  27. SPOR YÖNETİMİ
  28. TARIM   
  29. TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ*
  30. TURİZM VE SEYAHAT HİZMETLERİ*               
  31. YEREL YÖNETİMLER
AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ   (LİSANS)          
  1. FELSEFE                  
  2. SOSYOLOJİ           
  3. TARİH    
  4. TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI                                     
İŞLETME FAKÜLTESİ   (LİSANS)     
  1. İŞLETME                 
  2. KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ **                                       
İKTİSAT FAKÜLTESİ   (LİSANS)       
  1. ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ       
  2. İKTİSAT 
  3. KAMU YÖNETİMİ                
  4. MALİYE 
  5. ULUSLARARASI İLİŞKİLER
     * Bu programa alınacak öğrenciler staj, klavye sınavı ve uygulama derslerini almak zorundadırlar.
  ** Bu programa alınacak öğrenciler isteğe bağlı staj yapacaklardır.
*** Özel Güvenlik ve Koruma Ön Lisans Programına kayıt yaptıracak adaylar tam teşekküllü resmi bir hastaneden, bu mesleği yapmayı engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını, erkek adayların 1.75m’den, bayan adayların 1.65m’den kısa olmadığını belgeleyen yeni tarihli heyet raporu ile sabıka kayıtlarının olmadığını gösteren belgelerini kayıt için AÖF bürosuna vermeleri gerekmektedir.
İkinci Üniversite ile ilgili her türlü bilgiyi www.anadolu.edu.tr adresinde  “Açıköğretim” bölümünden takip edebilirsiniz.
                 
2012-2013 öğretim yılı dönemlik-kredili sistemde eğitim-öğretim yapan fakültelere İkinci Üniversite kapsamında planlanan internet başvuru ve kayıt tarihleri aşağıda verilmiştir.

İnternet Başvuru Tarihi
01 Ekim 2012 – 19 Ekim 2012
AÖF Bürosundan Kayıt Tarihi01 Ekim 2012 – 16 Ekim 2012
AÖF Bürosundan Mazeretli Kayıt Tarihi17 – 18 - 19 Ekim 2012
Adaylar, http://kayit.anadolu.edu.tr adresinde “İkinci Üniversite” linkini tıklayarak internet başvurularını yapabilirler. (Site internet başvuru tarihleri içerisinde aktif hale getirilecektir.)
İnternet sitesinden başvuru yapmak, yazıcıdan döküm almak ve bankaya gerekli ücreti yatırmak kayıt için yeterli değildir. Kayıt kılavuzunda açıklanan tüm kayıt belgelerini, kayıt süresi içerisinde mutlaka AÖF bürosuna teslim etmeniz, Öğrenci Bilgi Formunu onaylatarak geri almanız gerekmektedir. Aksi takdirde kaydınız yapılmaz

2013 YGS Soru Dağılımları

2013 YGS Türkçe Soruları

2013 YGS soruları geçmiş yıllardaki sınav müfredatına uygun olarak gelmiştir. 2012 YGS sorularına göre daha kısa sorulardan oluşmaktadır. 2012 YGS ‘de sorulmayan Anlatım Bozukluğu ve Yazım Kuralları konusundan da soru gelmiştir. 2012 YGS’de Dil Bilgisi bölümünden 7 soru sorulmuşken 2013’te 10 soru sorulmuştur. Paragraf konularından 3 soru daha az sorulmuştur. Ayrıca Paragraf bölümündeki soru dağılımı kendi içinde değişiklik göstermiştir. Söz gelimi, Paragrafta Yardımcı Düşünce bölümünden 2012’de 13 soru sorulmuşken 2013’te bu sayı 8’e düşmüştür; Anlatım Tekniği soruları 3’ten 4’e çıkmıştır.
Genel olarak geçen yıl çıkan sorularla karşılaştırıldığında bu yıl soruların daha kolay olduğu söylenebilir.

2013 YGS Matematik Soruları

  1. Problem soruları özgün olduğundan zaman alıcıydı.
  2. Sınav, 2012 ye göre daha zor olmasına karşın, 2011 ile aynı zorluktaydı.
  3. Soruların %30u kolay, %30u normal,%30u normal üstü ve %10u zor idi.
  4. Normal üstü soruların çokluğu öğrencileri süre yönüyle zorladı.
  5. Müfredat dışı soru yoktu.
  6. Gelen 32 cebir sorusunun konulara göre dağılımı


    2013 YGS Geometri soru yorumları

    2013 YGS soruları YGS müfredatına uygun olarak sorulmuştur.
    Soru dağılımlarına bakıldığında üçgen sorusu olmadığı, çokgenlerden başladığı görülmektedir. Bu durum, yeterli birikimi olmayan öğrenciler için kötü bir sürpriz oldu.
    Soruların zorluk derecesine bakıldığında, sadece katı cisim sorusunun aşırı zor olduğu, diğer soruların klasik ve orta seviyede, yamuk sorusunun çok kolay olduğu görülmektedir.Dengeli bir dağılım olmuş.
    Yeni müfredatın öne çıkardığı, vektörlerden ve dönüşümlerden soru gelmedi. Sadece kare sorusu, fraktal şeklinde verilmişti, onun da çözümü için fraktal hakkında bir bilgi sahibi olmaya gerek yoktu.
    Önceki yıllarda yapılan sınavlara denk bir sınav olmuştur.

2013 YGS Fizik Soru Yorumları

2013 YGS’ de Fizikten 14 soru soruldu.Sınavda müfredat dışı soru sorulmadı. Geçen yıl yeni fizik müfredatı ile ilgili soru sorulmamıştı.2013 YGS Fizikte yeni fizik müfredatı ile ilgili 3 soru vardı. Soruların tamamını düzenli ders çalışma alışkanlığı olan öğrenciler çözebilirdi. Genel olarak soruların ifadesi açık ve anlaşılırdı.. İş ve enerji sorusunda cisim K noktasında iken enerjisinin hangi düzeye göre alınacağı ifade edilmemişti. Bu iş ve enerji sorusu bazı öğrencileri yanıltmış olabilir. Kırılma sorusunun ifadesi açık değildi.


2013 YGS Kimya soru yorumları

Sorular daha önceki yıllarda çıkmış sorulara paralel olarak geldi. Adayların çok zorlanacağı sorular yoktu dolayısıyla adaylar zorlanmamıştır.Geçen yıl olduğu gibi bu yılda yenilenen müfredat içeriğine ait sorular vardı. Sorular bu yıl yorumdan çok bilgi ağırlıklı geldi.


2013 YGS Biyoloji Soru Yorumları

  • Sorular genel olarak beklentilere paralel olmakla birlikte sistemler olarak adlandırılan ve daha çok LYS de sorusu çıkan konular grubundan 2 tane soru gelmesi temayüllerin dışında bir durum. Çünkü sistemlerdengenellikle1 soru geliyordu.
  • Soruların büyük bir kısmı doğrudan, temel biyoloji bilgileriyle yorum yapmadan çözülebilecek nitelikte bilgi soruları.
  • Sorular ilköğretim 6.7 ve 8 ile ortaöğretim 9. sınıftan geldi. Sözel ve meslek lisesi öğrencileri için kalıtım sorusu seçici bir soru.
  • Endemik türlerle ilgili soruda da bir miktar ayrıntı var.
  • Sayısal öğrencileri için seçici soru sayılabilecek bir tane soru bulunmakta olup, soruların %50'si normal % 40'ı ise kolay sayılabilecek kategoride.
  • Bazı sorular ise geçmiş yıllarda sorulmuş soruların tekrarı niteliğinde.




2013 YGS Tarih Soru Yorumları

2013 YGS Tarih soruları geçen seneki YGS’de olduğu gibi yorum gerektiren öncüllü soru sayısı azaltılarak hazırlanmış. 15 Tarih sorusundan sadece 1 tanesi öncüllü hazırlandığı için bu durum 2013 YGS Tarih soruların doğru yapılma oranını muhtemelen artıracaktır. Soruların zorluk derecesi 2012 YGS’de de olduğu gibi nispeten kolaylaştırıldığı gözlenmiştir.
Sınava giren öğrencilerin zorlanacağı iki veya üç soru vardı. Bu sorulardan biri Osmanlı Devleti’nde gayrimüslimlerin askere alınmasıyla ilgili soru, diğeri İlk Çağ Medeniyetlerinden gelen soru ve bir diğeri de Osmanlı Devleti’nde milliyetçilik akımını güçlendiren gelişme sorusuydu.
Olumsuz soru köküne dayalı Tarih soru sayısı 2013 YGS’de artmıştır. 15 Tarih sorusundan 7 tanesi olumsuz soru köküne dayalı sorulmuştur.2012 YGS de artırılan tek cümlelik soru sayısı yine bu sene de 4 tane gelmiştir.


2013 YGS Coğrafya Soru Yorumları

  1. Coğrafya soruları 9-10. Sınıf müfredatına uygundu.
  2. Sorular2012 YGS sorularına göre daha kolaydı.
  3. Güncel soru olarak UNESCO’nun 2013 yılını Piri Reis’i Anma Yılı ilan etmesi olayı belirtilerek harita-ölçek ilişkisi soruldu.
  4. Coğrafi konum, Dünya’nın Şekli ve Hareketleri konularından soru gelmedi.
  5. Tablo ve grafik yorumlamaile ilgili soru yoktu.
  6. Önceki yıllarda sordukları soruların çok benzerleri vardı. Örneğin; horizonlaşmamış toprak, kesir ölçek kullanmanın avantajı gibi vurguladıkları konular bu yıl da soruldu.
  7. 26. soru tartışmaya açık bir soru. Çünkü seçeneklerde verilenlerin hepsi 50 yıllık sürede gerçekleşebilecek değişimlerdir. (Sorunun detaylı açıklaması için soru
  8. Coğrafya sorularının en dikkat çekici yanı; soru sayısının 12’ ye düşmesine bağlı olarak birden fazla konunun birbiriyle ilişkilendirilerek sorulmasıydı. Böylece az soruyla çok konu taranmış oldu. Örneğin;
  • Ortak Payda: Bölge konusu İklim Tipleri konusuyla,
  • Çevre ve İnsan konusu Harita konusuyla,
  • Toprak Tipleri konusu İzohips konusuyla
  • Coğrafya’nınBölümleri konusu Ekonomik Faaliyetler konusuyla ilişkilendirilerek soruldu.

    2013 YGS Felsefe Soru Yorumları:

    Felsefe soruları kavrama ve yorum becerisi gerektiren sorulardı. Ancak öğrencilerin felsefi terminolojiye ve felsefi düşünüş yapısına sahip olmasını gerektiriyordu. Müfredat dışı bir soru yoktu. Bazı soruları ÖSYM tarafından daha önce sorulan soruların oldukça benzeriydi. Önceki yıllara göre “olumsuz köklü sorular” daha çoktu.

    2013 YGS Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Soru Yorumları

    Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersine ait sorulardan üçü Kur’an-ı Kerim ayetlerinin anlaşılması ve kavranmasına dayalı idi. Bir soru; Tevrat, İncil ve Kur’an-ı Kerim ayetlerinin ortak noktasından hareketle sorulmuştur. Bir soru da kültürümüzdeki Alevilik Bektaşilik yorumuyla ilgili idi. Sorular ÖSYM’nin yaptığı açıklamaya paralel olarak detaylı din bilgisi gerektirmeyen, herkesin anlayıp yapabileceği nitelikteydi. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularının mantığı ve biçimi felsefe sorularını andırıyordu.




30 Ağustos 2013 Cuma

Üniversite Bölümleri ( Meslekler )

  • 2014 Üniversite Meslek Rehberi 
         Üniversite Bölümleri ( Meslekler )

    Henüz hangi bölüme yöneleceğini karar veremeyenler şimdiden size göre olanı seçip bi hedef uğruna çalışın çabalayın... 
    ysf




  • Adalet Bölümü Tanıtımı
  • Ağaç İşleri Bölümü Tanıtımı
  • Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümü Tanıtımı
  • Ağız Diş Sağlığı Bölümü Tanıtımı
  • Aile Bilimleri ve Tüketici Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı
  • Aile Ekonomisi ve Beslenme Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı
  • Aktüarya Bölümü Tanıtımı
  • Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü Tanıtımı
  • Almanca Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı
  • Ambulans ve Acil Bakım Teknisyenliği Bölümü Tanıtımı
  • Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü Tanıtımı
  • Ana Okulu Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı
  • Anestezi Bölümü Tanıtımı
  • Antep Fıstığı Tarımı ve Tek. Bölümü Tanıtımı
  • Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü Tanıtımı
  • Arıcılık Bölümü Tanıtımı
  • Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü Tanıtımı
  • Arşivcilik Bölümü Tanıtımı
  • Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Tanıtımı
  • Aşçılık Bölümü Tanıtımı
  • Avrupa Topluluğu Bölümü Tanıtımı
  • Bağcılık Bölümü Tanıtımı
  • Bahçe Bitkileri Bölümü Tanıtımı
  • Bahçe Ziraati Bölümü Tanıtımı
  • Balıkçılık Teknolojisi Müh. Bölümü Tanıtımı
  • Bankacılık Bölümü Tanıtımı
  • Bankacılık ve Finans Bölümü Tanıtımı
  • Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Tanıtımı
  • Basın Yayın Bölümü Tanıtımı
  • Baskı Sanatları Bölümü Tanıtımı
  • Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Tanıtımı
  • Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı
  • Besicilik Bölümü Tanıtımı
  • Beslenme ve Diyetetik Bölümü Tanıtımı
  • Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Tanıtımı
  • Bilgisayar Destekli Muhasebe Bölümü Tanıtımı
  • Bilgisayar Destekli Tasarım Bölümü Tanıtımı
  • Bilgisayar Destekli Teknik Çizim Bölümü Tanıtımı
  • Bilgisayar Donanımı Bölümü Tanıtımı
  • Bilgisayar Enformasyon Sistemleri Bölümü Tanıtımı
  • Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tanıtımı
  • Bilgisayar Operatörü ve Teknikerliği Bölümü Tanıtımı
  • Bilgisayar Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı
  • Bilgisayar Programcılığı Bölümü Tanıtımı
  • Bilgisayar ve Enformatik Bölümü Tanıtımı
  • Bilgisayar ve Kontrol Öğr. Bölümü Tanıtımı
  • Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulama Bölümü Tanıtımı
  • Bitki Koruma Bölümü Tanıtımı
  • Bitkisel Üretim Bölümü Tanıtımı
  • Biyokimya Bölümü Tanıtımı
  • Biyoloji Bölümü Tanıtımı
  • Biyoloji Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı
  • Biyoloji ve Genetik Bölümü Tanıtımı
  • Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Bölümü Tanıtımı
  • Boya Teknolojisi Bölümü Tanıtımı
  • Budama ve Aşılama Bölümü Tanıtımı
  • Bulgar Dili ve Edebiyatı Bölümü Tanıtımı
  • Büro Yönetimi Bölümü Tanıtımı
  • Büro Yönetimi ve Sekreterlik Bölümü Tanıtımı
  • Cam Bölümü Tanıtımı
  • Cam Seramik Bölümü Tanıtımı
  • Cevher Hazırlama Bölümü Tanıtımı
  • Coğrafya Bölümü Tanıtımı
  • Coğrafya Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı
  • Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatı Bölümü Tanıtımı
  • Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı Bölümü Tanıtımı
  • Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Tanıtımı
  • Çay Eksperliği Bölümü Tanıtımı
  • Çevre Kirlenmesi ve Kontrolü Bölümü Tanıtımı
  • Çevre Koruma Bölümü Tanıtımı
  • Çevre Mühendisliği Bölümü Tanıtımı
  • Çin Dili ve Edebiyatı Bölümü Tanıtımı
  • Çini İşçiliği Bölümü Tanıtımı
  • Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı
  • Değirmencilik Bölümü Tanıtımı
  • Dekoratif Ürünler Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı
  • Demiryolu Araçları Bölümü Tanıtımı
  • Demiryolu İnşaatı ve İşletmeciliği Bölümü Tanıtımı
  • Deniz Elektroniği Bölümü Tanıtımı
  • Deniz Haberleşme Bölümü Tanıtımı
  • Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Bölümü Tanıtımı
  • Deniz Teknolojisi Mühendisliği Bölümü Tanıtımı
  • Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü Tanıtımı
  • Deniz ve Liman İşletme Bölümü Tanıtımı
  • Denizcilik Bölümü Tanıtımı
  • Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü Tanıtımı
  • Deri Konfeksiyon Bölümü Tanıtımı
  • Deri Mühendisliği Bölümü Tanıtımı
  • Dericilik Bölümü Tanıtımı
  • Dış Ticaret Bölümü Tanıtımı
  • Dil Bilimi Bölümü Tanıtımı
  • Dil ve Edebiyat Bölümleri Bölümü Tanıtımı
  • Diş Hekimliği Bölümü Tanıtımı
  • Diş Protez Bölümü Tanıtımı
  • Diş Teknik Sekreteri Bölümü Tanıtımı
  • Diyaliz Bölümü Tanıtımı
  • Doğalgaz Isıtma ve Sıhhi Tesisat Bölümü Tanıtımı
  • Doğalgaz ve Isıtma Bölümü Tanıtımı
  • Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Tanıtımı
  • Dokuma Bölümü Tanıtımı
  • Döküm Bölümü Tanıtımı
  • Döküm Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı
  • Dökümantasyon ve Enformasyon Bölümü Tanıtımı
  • Duvar Süsleme Sanatları Bölümü Tanıtımı
  • Ebelik Bölümü Tanıtımı
  • Eczacılık Bölümü Tanıtımı
  • Eğitim İletişimi ve Planlaması Bölümü Tanıtımı
  • Ekmekçilik Bölümü Tanıtımı
  • Ekonometri Bölümü Tanıtımı
  • Ekonomi Bölümü Tanıtımı
  • El Sanatları Bölümü Tanıtımı
  • Elektrik Bölümü Tanıtımı
  • Elektrik Mühendisliği Bölümü Tanıtımı
  • Elektrik Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı
  • Elektrik-Elektronik Müh. Bölümü Tanıtımı
  • Elektrik-Elektronik Teknisyenliği Bölümü Tanıtımı
  • Elektronik Bölümü Tanıtımı
  • Elektronik Mühendisliği Bölümü Tanıtımı
  • Elektronik Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı
  • Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü Tanıtımı
  • Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı
  • Endüstri Bitkileri Borsası Bölümü Tanıtımı
  • Endüstri Bitkileri Yetiştirme Ve Değerlendirme Bölümü Tanıtımı
  • Endüstri Mühendisliği Bölümü Tanıtımı
  • Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Tanıtımı
  • Endüstriyel Bölümü Tanıtımı
  • Endüstriyel Otomasyon Teknolojisi Bölümü Tanıtımı
  • Endüstriyel Teknoloji Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı
  • Endüstriyel Yönetim Bölümü Tanıtımı
  • Enerji Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı
  • Enformatik Bölümü Tanıtımı
  • Et Endüstrisi Bölümü Tanıtımı
  • Etnoloji Bölümü Tanıtımı
  • Ev Ekonomisi Bölümü Tanıtımı
  • Ev İdaresi Bölümü Tanıtımı
  • Ev İdaresi ve Aile Ekonomisi Bölümü Tanıtımı
  • Fars Dili ve Edebiyatı Bölümü Tanıtımı
  • Felsefe Bölümü Tanıtımı
  • Felsefe Grubu Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı
  • Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı
  • Fermantasyon Bölümü Tanıtımı
  • Fındık Eksperliği Bölümü Tanıtımı
  • Fidan ve Fidecilik Bölümü Tanıtımı
  • Fidan Yetiştirme Bölümü Tanıtımı
  • Fizik Bölümü Tanıtımı
  • Fizik Antropoloji Bölümü Tanıtımı
  • Fizik Mühendisliği Bölümü Tanıtımı
  • Fizik Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı
  • Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü Tanıtımı
  • Fotoğrafçılık Bölümü Tanıtımı
  • Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü Tanıtımı
  • Fransız Dili ve Kültürü Bölümü Tanıtımı
  • Fransızca Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı
  • Gazetecilik Bölümü Tanıtımı
  • Geleneksel El Sanatları Bölümü Tanıtımı
  • Gemi İnşaatı Bölümü Tanıtımı
  • Gemi İnşaatı Mühendisliği Bölümü Tanıtımı
  • Gemi Makinaları Bölümü Tanıtımı
  • Gemi Makinaları İşletme Bölümü Tanıtımı
  • Gemi Makinaları Mühendisliği Bölümü Tanıtımı
  • Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümü Tanıtımı
  • Gıda Mühendisliği Bölümü Tanıtımı
  • Gıda Teknolojisi Bölümü Tanıtımı
  • Giyim Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı
  • Grafik Bölümü Tanıtımı
  • Gümrük İşletme Bölümü Tanıtımı
  • Güverte Bölümü Tanıtımı
  • Haberleşme Bölümü Tanıtımı
  • Haberleşme Teknolojisi Bölümü Tanıtımı
  • Halı ve Kilim Bölümü Tanıtımı
  • Halıcılık Bölümü Tanıtımı
  • Halk Bilimi (Folklor) Bölümü Tanıtımı
  • Halkla İlişkiler Bölümü Tanıtımı
  • Harita Bölümü Tanıtımı
  • Harita Kadastro Bölümü Tanıtımı
  • Harita ve Maden Ölçme Bölümü Tanıtımı
  • Hava Ulaştırma Bölümü Tanıtımı
  • Havacılık / Uçak Mühendisliği Bölümü Tanıtımı
  • Havacılık Elk ve Elektroniği Bölümü Tanıtımı
  • Havacılık Mühendisliği Bölümü Tanıtımı
  • Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı Bölümü Tanıtımı
  • Hazır Giyim Bölümü Tanıtımı
  • Hazır Giyim Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı
  • Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri Bölümü Tanıtımı
  • Heykel Bölümü Tanıtımı
  • Hidroelektrik Santralleri Bölümü Tanıtımı
  • Hidrojeoloji Mühendisliği Bölümü Tanıtımı
  • Hindoloji Bölümü Tanıtımı
  • Hititoloji Bölümü Tanıtımı
  • Host ve Hosteslik (Otobüs) Bölümü Tanıtımı
  • Hukuk Bölümü Tanıtımı
  • Hungaroloji Bölümü Tanıtımı
  • İç Mimarlık Bölümü Tanıtımı
  • İklimlendirme-Soğutma Bölümü Tanıtımı
  • İktisat Bölümü Tanıtımı
  • İlahiyat Bölümü Tanıtımı
  • İletişim Bölümü Tanıtımı
  • İletişim Sanatları Bölümü Tanıtımı
  • İlköğretim Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmenliği Bölümü Nedir – Hakkında Bilgi
  • İngiliz Dil Bilimi Bölümü Tanıtımı
  • İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Tanıtımı
  • İngilizce Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı
  • İnşaat Bölümü Tanıtımı
  • İnşaat Mühendisliği Bölümü Tanıtımı
  • İspanyol Dili ve Edebiyatı Bölümü Tanıtımı
  • İstatistik Bölümü Tanıtımı
  • İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü Tanıtımı
  • İş İdaresi Bölümü Tanıtımı
  • İş Makinaları Bölümü Tanıtımı
  • İşitme Engelliler Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı
  • İşletme Bölümü Tanıtımı
  • İşletme Mühendisliği Bölümü Tanıtımı
  • İşletme Organizasyonu ve Çiftlik Yönetimi Bölümü Tanıtımı
  • İşletme Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı
  • İşletme – İktisat Bölümü Tanıtımı
  • İşletmecilik Bölümü Tanıtımı
  • İtalyan Dili ve Edebiyatı Bölümü Tanıtımı
  • İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Bölümü Tanıtımı
  • İthalat-İhracat Bölümü Tanıtımı
  • Japon Dili ve Edebiyatı Bölümü Tanıtımı
  • Japonca Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı
  • Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümü Tanıtımı
  • Jeofizik Mühendisliği Bölümü Tanıtımı
  • Jeoloji Mühendisliği Bölümü Tanıtımı
  • Kağıtçılık Bölümü Tanıtımı
  • Kalıpçılık Bölümü Tanıtımı
  • Kalıpçılık Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı
  • Kalite Kontrol Bölümü Tanıtımı
  • Kamu Yönetimi Bölümü Tanıtımı
  • Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği Bölümü Tanıtımı
  • Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü Tanıtımı
  • Kaynak Teknolojisi ve Kaynakçılık Bölümü Tanıtımı
  • Kimya Bölümü Tanıtımı
  • Kimya Mühendisliği Bölümü Tanıtımı
  • Kimya Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı
  • Klasik Arkeoloji Bölümü Tanıtımı
  • Konaklama ve Turizm İşletmeciliği Bölümü Tanıtımı
  • Kontrol Sistemleri Teknolojisi Bölümü Tanıtımı
  • Kooperatifçilik Bölümü Tanıtımı
  • Kore Dili ve Edebiyatı Bölümü Tanıtımı
  • Kuaförlük ve Güzellik Bilgileri Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı
  • Kütüphanecilik Bölümü Tanıtımı
  • Laboratuvar Bölümü Tanıtımı
  • Lastik Teknolojisi Bölümü Tanıtımı
  • Lastik-Plastik Bölümü Tanıtımı
  • Latin Dili ve Edebiyatı Bölümü Tanıtımı
  • Leh Dili ve Edebiyatı Bölümü Tanıtımı
  • Maden Bölümü Tanıtımı
  • Maden Mühendisliği Bölümü Tanıtımı
  • Mahalli İdareler Bölümü Tanıtımı
  • Makine Bölümü Tanıtımı
  • Makine Mühendisliği Bölümü Tanıtımı
  • Makine Resmi ve Konstrüksiyon Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı
  • Makine-Resim Konstrüksiyon Bölümü Tanıtımı
  • Maliye Bölümü Tanıtımı
  • Mantarcılık Bölümü Tanıtımı
  • Matbaa Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı
  • Matbaacılık Bölümü Tanıtımı
  • Matematik Bölümü Tanıtımı
  • Matematik Mühendisliği Bölümü Tanıtımı
  • Matematik Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı
  • Matematik ve Bilgisayar Bölümü Tanıtımı
  • Medya ve İletişim Sistemleri Bölümü Tanıtımı
  • Mermercilik ve Mermer Teknolojisi Bölümü Tanıtımı
  • Metal Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı
  • Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Tanıtımı
  • Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Tanıtımı
  • Meyve-Sebze İşletme Bölümü Tanıtımı
  • Mimarlık Bölümü Tanıtımı
  • Mobilya Dekorasyon Bölümü Tanıtımı
  • Mobilya ve Dekorasyon Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı
  • Moda Konfeksiyon Bölümü Tanıtımı
  • Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Tanıtımı
  • Motor Bölümü Tanıtımı
  • Muhasebe Bölümü Tanıtımı
  • Muhasebe ve Finansman Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı
  • Muhasebe-Finansman Bölümü Tanıtımı
  • Mühendislik ve Doğa Bilimleri Bölümü Tanıtımı
  • Mütercim-Tercümanlık Bölümü Tanıtımı
  • Müzik Bölümü Tanıtımı
  • Nakış Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı
  • Nükleer Enerji Mühendisliği Bölümü Tanıtımı
  • Odiyometri Bölümü Tanıtımı
  • Okul Öncesi Eğitim Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı
  • Optisyenlik Bölümü Tanıtımı
  • Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü Tanıtımı
  • Orman Mühendisliği Bölümü Tanıtımı
  • Orman Ürünleri Bölümü Tanıtımı
  • Orta Kademe Yöneticilik Bölümü Tanıtımı
  • Otel Yöneticiliği Bölümü Tanıtımı
  • Otobüs İşletmeciliği Bölümü Tanıtımı
  • Otobüs Şöförlüğü Bölümü Tanıtımı
  • Otomotiv Bölümü Tanıtımı
  • Sağlık Eğitimi Bölümü Tanıtımı
  • Sağlık İdaresi Bölümü Tanıtımı
  • Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü Tanıtımı
  • Sağlık Memurluğu Bölümü Tanıtımı
  • Sanat Tarihi Bölümü Tanıtımı
  • Sanat ve Sosyal Bilimler Bölümü Tanıtımı
  • Satış Yönetimi Bölümü Tanıtımı
  • Sebze Üretimi Bölümü Tanıtımı
  • Sekreterlik Bölümü Tanıtımı
  • Seracılık Bölümü Tanıtımı
  • Seracılık ve Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Bölümü Tanıtımı
  • Seramik Bölümü Tanıtımı
  • Seramik Mühendisliği Bölümü Tanıtımı
  • Seramik Sanatları / Seramik ve Cam Bölümü Tanıtımı
  • Serigrafi Bölümü Tanıtımı
  • Sermaye Piyasası Bölümü Tanıtımı
  • Seyahat İşletmeciliği Bölümü Tanıtımı
  • Sıhhi Tesisat Bölümü Tanıtımı
  • Sıhhi Tesisat ve Doğalgaz Bölümü Tanıtımı
  • Otomotiv Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı
  • Örme Bölümü Tanıtımı
  • Paleontropoloji Bölümü Tanıtımı
  • Pamuk Eksperliği ve İplikçilik Bölümü Tanıtımı
  • Patoloji Laboratuvar Bölümü Tanıtımı
  • Pazarlama Bölümü Tanıtımı
  • Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü Tanıtımı
  • Peyzaj Bölümü Tanıtımı
  • Peyzaj Mimarlığı Bölümü Tanıtımı
  • Pilotaj Eğitimi Bölümü Tanıtımı
  • Piyasa Araştırmaları ve Reklamcılık Bölümü Tanıtımı
  • Prehistorya Bölümü Tanıtımı
  • Protez ve Ortez Bölümü Tanıtımı
  • Protohistorya ve Önasya Arkelojisi Bölümü Tanıtımı
  • Psikoloji Bölümü Tanıtımı
  • Radyo-TV ve Sinema Bölümü Tanıtımı
  • Radyo-TV Yayımcılığı Bölümü Tanıtımı
  • Radyoloji Bölümü Tanıtımı
  • Radyoterapi Bölümü Tanıtımı
  • Rafineri ve Petrokimya Bölümü Tanıtımı
  • Rehberlik ve Psikolojik Danışma Bölümü Tanıtımı
  • Reklamcılık Bölümü Tanıtımı
  • Reklamcılık Yönetimi Bölümü Tanıtımı
  • Resim Bölümü Tanıtımı
  • Restorasyon Bölümü Tanıtımı
  • Restorasyon-Konservasyon Bölümü Tanıtımı
  • Roman Dili ve Edebiyatı Bölümü Tanıtımı
  • Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü Tanıtımı
  • Sağlık Memurluğu Bölümü Tanıtımı
  • Sağlık Bilimleri Bölümü Tanıtımı
  • Sağlık Eğitimi Bölümü Tanıtımı
  • Sağlık İdaresi Bölümü Tanıtımı
  • Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü Tanıtımı
  • Sağlık Memurluğu Bölümü Tanıtımı
  • Sanat Tarihi Bölümü Tanıtımı
  • Sanat ve Sosyal Bilimler Bölümü Tanıtımı
  • Satış Yönetimi Bölümü Tanıtımı
  • Sebze Üretimi Bölümü Tanıtımı
  • Sekreterlik Bölümü Tanıtımı
  • Seracılık Bölümü Tanıtımı
  • Seracılık ve Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Bölümü Tanıtımı
  • Seramik Bölümü Tanıtımı
  • Seramik Mühendisliği Bölümü Tanıtımı
  • Seramik Sanatları / Seramik ve Cam Bölümü Tanıtımı
  • Serigrafi Bölümü Tanıtımı
  • Sermaye Piyasası Bölümü Tanıtımı
  • Seyahat İşletmeciliği Bölümü Tanıtımı
  • Sıhhi Tesisat Bölümü Tanıtımı
  • Sıhhi Tesisat ve Doğalgaz Bölümü Tanıtımı
  • Sınıf Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı
  • Sigortacılık Bölümü Tanıtımı
  • Sinema ve Televizyon Bölümü Tanıtımı
  • Sinoloji Bölümü Tanıtımı
  • Sistem Mühendisliği Bölümü Tanıtımı
  • Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü Tanıtımı
  • Siyaset Bilimi Bölümü Tanıtımı
  • Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Tanıtımı
  • Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Tanıtımı
  • Sosyal Antropoloji Bölümü Tanıtımı
  • Sondajcılık / Sondaj Bölümü Tanıtımı
  • Sosyal Antropoloji Bölümü Tanıtımı
  • Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı
  • Sosyal Bilimler Bölümü Tanıtımı
  • Sosyal Hizmetler Bölümü Tanıtımı
  • Sosyoloji Bölümü Tanıtımı
  • Su Ürünleri Bölümü Tanıtımı
  • Sualtı Bölümü Tanıtımı
  • Sümeroloji Bölümü Tanıtımı
  • Süsleme ve Dekoratif Sanatlar Bölümü Tanıtımı
  • Süt Teknolojisi Bölümü Tanıtımı
  • Süt ve Süt Ürünleri Bölümü Tanıtımı
  • Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Tanıtımı
  • Talaşlı Üretim Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı
  • Tapu Kadastro Bölümü Tanıtımı
  • Tarım Alet ve Makineleri Bölümü Tanıtımı
  • Tarım Ekonomisi Bölümü Tanıtımı
  • Tarım Makineleri Bölümü Tanıtımı
  • Tarımsal Kooperatifçilik Bölümü Tanıtımı
  • Tarımsal Laboratuvar Bölümü Tanıtımı
  • Tarımsal Sulama Yöntemi Bölümü Tanıtımı
  • Tarih Bölümü Tanıtımı
  • Tarih Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı
  • Tarla Bitkileri Bölümü Tanıtımı
  • Tasarım Konstrüksiyon Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı
  • Taş İşlemeciliği Bölümü Tanıtımı
  • Taş ve Metal İşlemeciliği Bölümü Tanıtımı
  • Tekstil Bölümü Tanıtımı
  • Tekstil Baskı Bölümü Tanıtımı
  • Tekstil Mühendisliği Bölümü Tanıtımı
  • Tekstil Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı
  • Telekomünikasyon Bölümü Tanıtımı
  • Televizyon ve Radyo Bölümü Tanıtımı
  • Tesisat Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı
  • Tıbbi Biyolojik Bilimler Bölümü Tanıtımı
  • Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterliği Bölümü Tanıtımı
  • Tıbbi Laboratuvar Bölümü Tanıtımı
  • Tıp Bölümü Tanıtımı
  • Tiyatro Bölümü Tanıtımı
  • Tohumculuk Bölümü Tanıtımı
  • Toprak Bölümü Tanıtımı
  • Trikotaj Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı
  • Turizm Bilgisayar Teknolojisi Bölümü Tanıtımı
  • Turizm İşletmeciliği Bölümü Tanıtımı
  • Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Bölümü Tanıtımı
  • Turizm Rehberliği Bölümü Tanıtımı
  • Turizm ve Otelcilik / Otel Yöneticiliği Bölümü Tanıtımı
  • Turizmde Büro Yönetimi Bölümü Tanıtımı
  • Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Tanıtımı
  • Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı
  • Türkçe Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı
  • Tütün Eksperliği Bölümü Tanıtımı
  • Tütün Yetiştiriciliği ve İşlemeciliği Bölümü Tanıtımı
  • Uçak Elektriği Bölümü Tanıtımı
  • Uçak Elektroniği Bölümü Tanıtımı
  • Uçak Gövde Bakım Bölümü Tanıtımı
  • Uçak Gövdesi Bölümü Tanıtımı
  • Uçak Motor Bakım Bölümü Tanıtımı
  • Uçak Mühendisliği Bölümü Tanıtımı
  • Uçak Teçhizat Bakım Bölümü Tanıtımı
  • Ulaştırma Bölümü Tanıtımı
  • Uluslararası İlişkiler Bölümü Tanıtımı
  • Uluslararası İşletmecilik Bölümü Tanıtımı
  • Uluslararası Ticaret Bölümü Tanıtımı
  • Urdu Dili ve Edebiyatı Bölümü Tanıtımı
  • Uygulamalı Takı Teknolojisi Bölümü Tanıtımı
  • Uzay Mühendisliği Bölümü Tanıtımı
  • Veteriner Hekimlik Bölümü Tanıtımı
  • Yağ Endüstrisi Bölümü Tanıtımı
  • Yapı Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı
  • Yapı Ressamlığı Bölümü Tanıtımı
  • Yapı Ressamlığı Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı
  • Yer Hizmetleri Bölümü Tanıtımı
  • Yiyecek İçecek İşletmeciliği Bölümü Tanıtımı
  • Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Tanıtımı
  • Yönetim ve Organizasyon Bölümü Tanıtımı
  • Yunan Dili ve Edebiyatı Bölümü Tanıtımı
  • Zihinsel Engelliler Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı
  • Zootekni Bölümü Tanıtımı